PCYC

PCYC

Dee Why, NSW

The new Police Citizens Youth Club (PCYC) in Dee Why provides a welcoming venue for a wide range sporting activities and functions for the local community. TTW’s team worked within a tight budget, ensuring that the design was fully optimised to achieve the most effective and efficient use in steelwork.

The multi-purpose facility utilises reinforced post-tensioned concrete below ground, and a steel frame roof with glazed façade. The main hall showcases a long span steel roof with curved fabricated steel sections, delivering a sleek contemporary shape to the structure. There are three levels in the complex – providing two sports courts, community rooms, activity spaces, youth study area, café, and basement carpark. TTW’s civil engineering services included the design and certification of public works infrastructure around the site – including roads and pavements, kerbs and gutters, vehicle access, and services.

Designed as a landmark facility for the growing northern beaches community, the building has been constructed to coincide with the 80th anniversary of the PCYC movement in Australia. The result is an impressive space that delivers on beauty, functionality, and sustainability.

Close Menu