Novartis

Sydney, NSW

A bespoke building defined by a highly transparent linear rectangular ‘glass box’ contrasted by undulating curved timber and aluminium structures. The facility houses the Swiss pharmaceutical company’s head office, providing for approximately 500 employees across six storeys. Novartis has a reputation for reconnaissance architectural designs. The company’s main headquarters in Basel, Switzerland features structures by Frank Gehry, FAIA, José Rafael Moneo, Hon. FAIA and Tadao Ando, as well as many others.

The nearby underground train tunnels required careful foundation design. The 6-storey, rear atrium glass wall is supported by a horizontal tensioned table system, a unique method developed by TTW.

Awards include:

  • 2016 NSW Architecture Award – Sir Arthur G. Stephenson Award for Commercial Architecture

HDR Novartis D1 087

Close Menu